Poetry Slam Rotterdam

Poetry Slam is een wereldwijde community van dichters die hun eigen werk zo goed mogelijk proberen over te brengen op een publiek. Zowel de tekst als de voordracht zelf zijn daarbij van belang. Alle genres zijn toegestaan.

Deze community organiseert voordrachts-wedstrijden voor dichters, de zogenaamde ‘slams’, waarbij zij strijden om de gunsten van het publiek. De winnaar wordt afgevaardigd om de stad of regio te vertegenwoordigen in de landelijke finale: het NK Poetry Slam.

De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én het Wereldkampioenschap in Parijs.

De Rotterdamse Poetry Slam heeft een rijke geschiedenis. Sinds oud-stadsdichter Jeroen Naaktgeboren in 2002 de eerste Poetry Slam organiseerde, heeft Rotterdam vijf keer de landelijke winnaar afgeleverd.

Intussen is het aantal schrijvers/performers, circles, clubs en pop-up podia explosief gegroeid. In Rotterdam kun je via veel verschillende wegen bij Poetry Slam uitkomen. Rap, spoken word, poëzie, stand-up comedy, songwriting en alle vormen van woordkunst die je nog kunt verzinnen, allemaal zijn het ingangen voor het slampodium.

Die levendigheid en veelzijdigheid maken de Rotterdamse Poetry Slam uniek in Nederland.

Meer informatie: https//poetryslamrotterdam.nl