Poëziebus 2019
20 podiumdichters touren voor de vijfde keer door Nederland en België. Maandag 5 augustus tot zondag 11 augustus trekt de rode oldtimer bus van Poëziebus door de lage landen.

Instagram

Poëziebus 2019/Persbericht /Persbericht: POËZIEBUS 2019 – Ontdek de dichter in jezelf

Blog

originele foto: Look J. Boden

Persbericht: POËZIEBUS 2019 – Ontdek de dichter in jezelf

20 podiumdichters touren voor de vijfde keer door Nederland en België. Maandag 5 augustus tot zondag 11 augustus trekt de rode oldtimer bus van Poëziebus door de lage landen. Onderweg doet de bus 7 haltes aan, elke dag een nieuwe stad, een nieuwe locatie en in samenwerking met lokale culturele organisaties nieuwe workshops en optredens.

 

De Poëziebus Tour, die in 2015 een vliegende start kende, is inmiddels uitgegroeid tot een kunstkaravaan: Een bus vol dichters en een uitgebreid randprogramma, met o.a. pop-up optredens langs drukke terrassen en op de hoek van de winkelstraat. 

 

Bezoekers kunnen op verschillende manieren onderdeel zijn van het programma; meedoen aan een workshop, een onderwerp aandragen voor de dichter op het podium of zelfs een persoonlijk gedicht laten schrijven. Net zoals in de voorgaande vier edities van deze reizende dichtkunst karavaan zal Poëziebus het publiek verbazen, ontroeren en laten lachen. De 20 geselecteerde artiesten representeren een doorsnede van de dichtkunst in het Nederlandse taalgebied.

 

Deze dichters vormen dit jaar de Poëziebus Tour 2019

 

akim a.j. willems, Anna Borodikhina, Terence Roelofsen, Steff Citroengeel, Paradockx, Evy van Eynde, Luan Buleshkaj, Aurora Guds, Stokely Dichtman, Doreen Hendrikx, Foleor van Steenbergen, Rik Sprenkels, Demi Baltus, Doeko L., Isha van der Burg, Naomi Veldwijk, Jens Meijen, Jolies Heij en Jan Wagenaar.

 

De selectie van maatschappijkritische rappers, inspirerende spoken word-artiesten, flitsende slammers en contemplatieve of experimentele dichters wordt tijdens de tour aangevuld met lokale talenten en grote namen. Er zijn optredens, voordrachten, workshops en een samengesteld avondprogramma. 

 

Dit zijn de haltes

 

 

Het volledige programma van alle haltes staat op onze website: https://poeziebus.nl/haltes/

 

Meer informatie: 

Website: www.poeziebus.nl 

Facebook: https://www.facebook.com/poeziebus

Instagram: www.instagram.com/poeziebus2019 

 

Achtergrond: 

Poëziebus 2019 is een initiatief van de Stichting Poëziebus en wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met diverse (lokale) partners; en ondersteund door het VSB fonds en diverse lokale fondsen en overheden.

 

——-

Noot voor de redactie en niet bestemd voor publicatie: 

 

Over de Poëziebus in de media, zie ook https://poeziebus.nl/persmedia/

Neem voor verdere informatie (interviews met de organisatie en/of deelnemers, hoge resolutie beeldmateriaal etc) contact op met: Rutger van Geelen 0652347000/pers@poeziebus.nl

 

OPROEP

Poëziebus heeft ook in 2019 met 20 enthousiaste dichters een overdosis aan creativiteit voorhanden. Op welke manier u ook over ons wilt berichten, zij zorgen gegarandeerd voor een spannend stuk of item.

Dus wilt u een dagje meerijden met de bus? Een interview met één of meer van onze dichters? Wilt u een gedicht over uw dorp, stad, gemeente, krant of magazine in ruil voor publiciteit voor Poëziebus? Heeft u een ander idee?

Wij staan voor alles open! Neem voor meer informatie of beeldmateriaal gerust contact met ons op.

 

Rutger van Geelen:  pers@poeziebus.nl : +31 6 52347000

Download dit bericht als ruw textbestand, Pdf of Word-document

Persbericht Poeziebus 2019 – Ontdek de dichter in jezelf.txt

Persbericht Poeziebus 2019 – Ontdek de dichter in jezelf.pdf

Persbericht Poeziebus 2019 – Ontdek de dichter in jezelf.docx

Foto’s voor gebruik in publicaties. Fotografie: Look J. Boden indien mogelijk vermelden.

No Comments

Leave a Reply