Poëziebus 2019
20 podiumdichters touren voor de vijfde keer door Nederland en België. Maandag 5 augustus tot zondag 11 augustus trekt de rode oldtimer bus van Poëziebus door de lage landen.

Instagram

Poëziebus 2019/08.08. Groningen – Groninger Museum

08.08. Groningen – Groninger Museum

Samenvatting

Datum&Tijd: August 08, 2019 14.00
Locatie: Museumeiland 1, 9711ME Groningen
Over de locatie: Het Groninger Museum is extrovert, eigenzinnig en veelkleurig. De collecties en de presentaties vormen de basis van het Groninger Museum. Het publiek staat bij alle activiteiten centraal. Het Groninger Museum wil een zo breed mogelijk publiek verwonderen, aanzetten tot meningsvorming en uitnodigen tot veelvuldig gebruik.
Doneer!

Programma & Locatie

Thema: De interventie

In het Groninger Museum reflecteren de dichters met lokale dichters op de werken en de onderwerpen van de tentoonstellingen in het Groninger Museum. Ze worden allemaal gekoppeld aan een Groninger dichter (via alle beschikbare literaire initiatieven in de stad). Met Groninger dichters gaan ze naar bijzondere plekken in de stad om daar inspiratie op te doen. Er volgt een publicatie met gedichten van de Groninger dichters en dichters van Poëziebus (en foto’s).

14.00 – 15.00 uur: 

Workshop: Karin van Kalmthout – Gedichten voor het hele gezin 

Neem je ouders of kinderen mee en maak samen een gedicht! Koop kaarten

Schrijven in het museum, hoe leuk is dat? Juf Karin leert je hoe je de mooiste gedichten maakt!

Karin van Kalmthout schrijft al vanaf jonge leeftijd poëzie en geeft schrijfworkshops voor o.a. SKVR, Poetry International en Huis van Gedichten. Daarnaast is ze docent Nederlands op de Horecavakschool. Als dichter was ze te zien op/bij Woorden Worden Zinnen, Frontaal, Spraakuhloos, Het Lezersfeest en natuurlijk Poëziebus

14.00 – 17.00 uur:

Pop-up optredens door Poëziebus & Groninger podiumdichters 

Verrassende, ontroerende, grappige en vreemde poëzie van dichters uit Groningen en ver daarbuiten

Met optredens van woordkunstenaars vanuit Schrijversvakschool Groningen, De Dichtclub, Urban House Groningen, Poëzie Met en Pittig Gekruid!

Richard Nobbe, The Porcupine Poet, Karina Appeldorn, Barbara van Brug, Walker & Goudsmit, Maaike Rijntjes, Lilian Zielstra, Sacha Landkroon, Fien Kremer, Juku, Hubert Klaver, Sylvia Dragstra, Mauricio en André Degen.

Bij verschillende tentoonstellingen in het Groninger Museum vind je deze middag een bonte verzameling gelegenheidsduo’s: Groninger dichters en dichters van Poëziebus verzorgen pop-up optredens.

  • Samenwerkingspartners: Groninger Museum, Bibliotheek Groninger Forum, DOT Stadsstrand
  • Mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds