Poëziebus 2019
20 podiumdichters touren voor de vijfde keer door Nederland en België. Maandag 5 augustus tot zondag 11 augustus trekt de rode oldtimer bus van Poëziebus door de lage landen.

Instagram

Poëziebus 2019/08.08. Groningen – DOT / Stadsstrand

08.08. Groningen – DOT / Stadsstrand

Samenvatting

Datum&Tijd: August 08, 2019 19.00
Locatie: Vrydemalaan 2, 9713 WS Groningen
Over de locatie: Bibliotheek Groninger Forum
Doneer!

Programma & Locatie

Thema: De interventie

19.00 – 22.00 uur:

Poëziebus-show

Spetterende interactieve poëzie-show met talent uit alle hoeken van het taalgebied. Koop kaarten

Gastartiesten:

  • Renée Luth. Sinds 4 febr 2019 is ze de nieuwe stadsdichter van de gemeente Groningen tot 2021. Ze publiceerde de bundels Pingpongtong (2011) en Preparaat (2016) bij uitgeverij  Passage en stond in meerdere bloemlezingen o.a. (Queer Atlas Contact) , Moederlief ( Rainbow pockets), de Beste 100 gedichten voor de VSB prijs (Arbeiderspers) , In een Kring van Menselijke warmte, ode aan Rogi Wieg  ( In de Knipscheer). Ze staat al sinds haar vijftiende op verschillende literaire podia door het land.
    Renée geeft lessen en lezingen poëzie en spoken word binnen het basisonderwijs en voorgezet onderwijs. Ze geeft eveneens workshops of lezingen aan volwassenen en ouderen. Ze organiseert en presenteert culturele evenementen en geeft regie aan jongeren. En schrijft gedichten en teksten in opdracht. Luth is tenslotte ook kunstenaar, fotograaf en filmer.
  • Mauricio – Mauricio (1995) is een excentriek podiumbeest. Deze talentvolle duizendpoot laat je graag kennismaken met de rollercoaster die wij leven noemen. Neem plaats op één van de stoelen en ontdek hoe je leven letterlijk op zijn kop kan komen te staan. Door de herkenbare beelden die hij schetst in zijn krachtige voordracht, is zijn storytelling een must voor je oor.