Poëziebus 2019
20 podiumdichters touren voor de vijfde keer door Nederland en België. Maandag 5 augustus tot zondag 11 augustus trekt de rode oldtimer bus van Poëziebus door de lage landen.

Instagram

Poëziebus 2019/10.08. Gent – Poëziecentrum

10.08. Gent – Poëziecentrum

Samenvatting

Datum&Tijd: August 10, 2019 10.00 - 22.00
Locatie: Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
Over de locatie: Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie. Uniek in het hele taalgebied is de uitgebreide collectie en brede werking: documentatiecentrum, Poëziekrant, poëzieshop, uitgeverij en literaire programma’s/educatieve werking. Poëziecentrum is het eerste infopunt voor alle vragen over poëzie en promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen. Opgericht in 1980 is Poëziecentrum sinds 2003 gevestigd in het historische pand Het Toreken op de Gentse Vrijdagmarkt. Poëziecentrum heeft als centraal doel: poëzie dichter brengen bij de mensen.
Doneer!

Programma & Locatie

Thema: De maatschappij 

In Gent maken we kennis met dichters en organisaties die onze kijk en kennis op de poëzie en de wereld gaan verdiepen en verbreden. We wisselen kennis en ervaring uit met de woordkunstenaars van Masala en Slam-T en staan ‘s avonds op de één na oudste zolder van Gent.

20.00 – 22.00 uur

Poëziebus-Show

Spetterende interactieve poëzie-show met talent uit alle hoeken van het taalgebied. 

Koop kaarten

Gastartiest:

  • Benjamin De Roover (1996)  is student, schrijver en performer. Gedichten van  hem verschenen al in en op verscheidene platformen, zowel online als offline. Ook is hij aftredend voorzitter van Auw La, een Gentse studentenvereniging voor poëzie, spoken word en word art.
  • en anderen!