Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Poëziebus 2019/06.08 Amsterdam – De Ceuvel

06.08 Amsterdam – De Ceuvel

Samenvatting

Datum&Tijd: August 06, 2019 14.00
Locatie: Korte Papaverweg 2, 1032 KB Amsterdam
Over de locatie: Café de Ceuvel is opgericht in 2014 als horecagelegenheid van de duurzame broedplaats De Ceuvel. Doelstelling van het café is om zoveel mogelijk te werken met biologische, duurzame en lokale producten. Het Café is het focale punt van Vereniging de Ceuvel en naast de functie van ontmoetingsplek neemt het café ook vaak het voortouw in het opzetten van de culturele activiteiten die plaatsvinden op het terrein. Wij organiseren oa. muzikale avonden, kunstexposities en workshops, maar ook lezingen en colleges over alledaagse duurzaamheid, en de transitie naar een circulaire economie.
Doneer!

Programma & Locatie

Thema: De wijk

Het vertellen van het verhaal van de plek waar je bent, is de basis in Amsterdam. Met de verhalenvertellers van Mezrab wisselen we kennis uit en vertellen we de verhalen van de bewoners van Amsterdam-Noord. Lokale kunstenaars maken portretten. Dit alles resulteert, naast de workshops en voorstelling, in een gedicht op de boardwalk van de Ceuvel én een publicatie met verhalen, gedichten en portretten van bewoners.

15.00 – 16.30 uur
Workshop: Heidi Koren – Vertel je verhaal met een gedicht

Leer hoe je gedichten schrijft die meer zeggen dan duizend woorden. Koop kaarten
Een goed gedicht is in staat net zo’n uitgebreid verhaal te vertellen als een roman van driehonderd pagina’s. Het verhaal woont ín het gedicht, in iedere strofe, zin, letter zelfs. Omgekeerd kun je poëzie ook laten schuilen in je verhaal.

Tijdens de workshop ‘vertel je verhaal met een gedicht’ onderzoeken we de verschillen tussen proza en poëzie en ontdekken we hoe ze elkaar versterken.

16.30 – 18.00 uur
Verhalenroute: Maak kennis met de inwoners van Amsterdam-Noord en bekijk, beluister en beleef hun verhalen.

Verschillende optredens en activiteiten langs de steigers van De Ceuvel.

20.00 – 22.00 uur
Poëziebus-show

Spetterende interactieve poëzie-show met talent uit alle hoeken van het taalgebied. Koop kaarten


  • Samenwerkingspartners: De Ceuvel, Mezrab, Workship, Doras
  • Mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds