Poëziebus 2019
20 podiumdichters touren voor de vijfde keer door Nederland en België. Maandag 5 augustus tot zondag 11 augustus trekt de rode oldtimer bus van Poëziebus door de lage landen.

Instagram

Poëziebus 2019/06.08 Amsterdam – De Ceuvel

06.08 Amsterdam – De Ceuvel

Samenvatting

Datum&Tijd: August 06, 2019 14.00
Locatie: Korte Papaverweg 2, 1032 KB Amsterdam
Over de locatie: Café de Ceuvel is opgericht in 2014 als horecagelegenheid van de duurzame broedplaats De Ceuvel. Doelstelling van het café is om zoveel mogelijk te werken met biologische, duurzame en lokale producten. Het Café is het focale punt van Vereniging de Ceuvel en naast de functie van ontmoetingsplek neemt het café ook vaak het voortouw in het opzetten van de culturele activiteiten die plaatsvinden op het terrein. Wij organiseren oa. muzikale avonden, kunstexposities en workshops, maar ook lezingen en colleges over alledaagse duurzaamheid, en de transitie naar een circulaire economie.
Doneer!

Programma & Locatie

Thema: De wijk

Het vertellen van het verhaal van de plek waar je bent, is de basis in Amsterdam. Met de verhalenvertellers van Mezrab wisselen we kennis uit en vertellen we de verhalen van de bewoners van Amsterdam-Noord. Lokale kunstenaars maken portretten. Dit alles resulteert, naast de workshops en voorstelling, in een gedicht op de boardwalk van de Ceuvel én een publicatie met verhalen, gedichten en portretten van bewoners.

15.00 – 16.30 uur
Workshop: Heidi Koren – Vertel je verhaal met een gedicht

Leer hoe je gedichten schrijft die meer zeggen dan duizend woorden. Koop kaarten
Een goed gedicht is in staat net zo’n uitgebreid verhaal te vertellen als een roman van driehonderd pagina’s. Het verhaal woont ín het gedicht, in iedere strofe, zin, letter zelfs. Omgekeerd kun je poëzie ook laten schuilen in je verhaal.

Tijdens de workshop ‘vertel je verhaal met een gedicht’ onderzoeken we de verschillen tussen proza en poëzie en ontdekken we hoe ze elkaar versterken.

Over Heidi Koren:

Heidi Koren (1975)debuteerde in 2015 met de bundel ‘Gedachten over een mogelijk einde’ bij Uitgeverij Voetnoot. In september verschijnt haar roman ‘Hawaï 2000’ bij Uitgeverij Vrijdag (Antwerpen). Heidi was een van de busdichters in 2017

 

 

16.30 – 18.00 uur
Verhalenroute: Maak kennis met de inwoners van Amsterdam-Noord en bekijk, beluister en beleef hun verhalen.

Verschillende optredens en activiteiten langs de steigers van De Ceuvel.

20.00 – 22.00 uur
Poëziebus-show

Spetterende interactieve poëzie-show met talent uit alle hoeken van het taalgebied. Koop kaarten

Met in het voorprogramma twee veelbelovende jonge dichters: India Zahra en Elisa Lo-A-Njoe wonnen de Kunstbende Noord-Holland in de categorie Taal en verzorgen de opening van het programma.

Over India Zahra:

India Zahra is een individu van het soort Homo Sapiens. Zoekende naar wat het betekent om mens te zijn vloeien er woorden uit haar vingertoppen. Duisternis verpakt in een doos bonbons, of als rauw vlees op tafel gesmeten. Dit verweeft ze met een verslaving aan vrijheid en zet zo een collectie oprechte gedichten op tafel.

Over Elisa Lo-A-Njoe:

Poëet in hart en nieren; met mijn gedichtjes geef ik thema’s zoals liefde en de natuur abstracte, maar toch beschrijvende vormen. Ik ben een verhalenverteller met mijn eigen stijl, waarin ik gebruik maak van mijn ukelele of gitaar en publieksparticipatie.

 

 


  • Samenwerkingspartners: De Ceuvel, Mezrab, Workship, Doras
  • Mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst