Rotterdam

 

 

Menno Smit (Poëziebus 2015)
Menno Smit is dichter, presentator, organisator, in Utrecht wonende Rotterdammer, dramadocent, jeugdwerker, plaatjesdraaier en praatjesmaker in één. Een omvangrijk repertoire met een BMI van 34.
Als de ‘Body Mass Index’ vormt hij vaak een dichterlijk duo met de ‘Voigt Moisturizer'(Edwin de Voigt) met wie hij ook de voordeelbundel uitbracht. Daarnaast schreven zij de verhalen en gedichten voor ‘Naar Inkt Vissen’, een bundel gedrukt met echte inktvisinkt. Momenteel werkt hij veel samen met muzikanten en gaat andere cross-overs niet uit de weg.
Met de stichting Verzet de Zinnen tracht hij de animo voor taalkunst- in de breedste zin van het woord- te supersizen. Dit door diverse activiteiten te organiseren; van workshop tot literair festival of huiskamerconcert. Indien gewenst verzorgt hij presentatie op maat. Ook voor het maken van gedichten op maat is hij altijd te porren, u vraagt en hij schrijft!

Rotterdamse Keet (Poëziebus 2015)
Rotterdamse Keet: een volksdichter en podiumdier pur sang, gedreven vanuit de getergde ziel, de schoonheid en het verval van het lichaam, zwarte erotiek tot en met genitaliën in aftanse staat.
Ze staat daar met het rode haar en lijf bewegelijk en onrustig te zijn en als je bijna zwaarmoedig wordt verrast ze je met een vederlicht klein en onroerend moment. Keet is haar poëzie. Never a dull moment.

Jan Wagenaar
Gepensioneerd architect, fanatiek amateurdichter.

Margje Ottevanger
Maakt kunst, muziek en poëzie

Karin van Kalmthout
Mijn naam is Karin van Kalmthout (1984) en waar andere mensen zich kunnen uiten in dans of muziek heb ik al van kleins af aan iets met schrijven. Ik kan echt kippenvel krijgen van mooie beeldende zinnen, van mezelf of mijn leerlingen. Mijn poëzie is vaak een beetje dromerig en rebels tegelijk. Vanaf 2005 werk ik voor de SKVR als schrijfdocent en sinds een paar jaar ook bij Huis van Gedichten. Rotterdam is natuurlijk de beste plek om te zijn als je van poëzie en Spoken Word houdt. Ik heb de laatste jaren voorgedragen op festivals en literaire avonden zoals Spraakuhloos, het Lezersfeest, Woorden worden zinnen, Bunkerdag, de Haagse Museumnacht, de Gedichtensalon en Swoon.

Olivier van Nooten / Symplex
Dichter en rapper

Elten Kiene (Poëziebus 2016)
Elten Kiene (a.k.a. Ella…) houdt zich bezig met verschillende projecten waarbij hij vaak de samenwerking aangaat. Hij is bekend van het platform WoordenWordenZinnen en hiphop-collectief Brandwerk. Daarnaast is hij presentator en workshopdocent. Noem hem professioneel hobbyist of duizendpoot; Elten is altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Serdal
Dichter, vrijwilliger en edelsmid

Magnus Fama
Daryl Grootfaam. Artiestennaam Magnus Fama. Zingt in Allochtoontje Lager speelt graag de Oerzwartepiet Krampus. Beweegt het liefst op het randje tussen gedicht en lied. En heeft volgens zeggen niets te verliezen.

Patricia Qui
Zoals veel schrijvers en kunstenaars geloof ik dat de ratio niet in staat is onze realiteit te duiden. Hierdoor ben ik gefascineerd door insoliditeit en de beweging die ze suggereert. Een heen-en weer bewegen tussen bevatten, twijfelen, loslaten en wederom zoeken naar begrip om die vervolgens te laten varen. Bewegen is interessanter. Beweging genereert ruimte om te leren en biedt de mogelijkheid betere fouten te maken.
Het conflict als basis voor menselijke interactie en het denken is een bron van inspiratie voor me. Via poëzie, visuele kunst en geluidskunst duik ik in de benoemde en niet-benoemde aspecten van dit fenomeen.

Gilbert van Drunen
Kunstenaar, dichter en vrijdenker

Gyonne Goedhoop
Gyonne en schrijven gaan net als pen en papier samen. Schrijven is voor haar een uitlaatklep.. poëzie,verhalen, gedachtes en concepten belanden meestal op elk willekeurig stuk papier bij haar.
Een momentopname die vereeuwigd wordt.
Schrijven verbindt haar met haar eigen interne ervaringen en dat deelt ze ook graag. Het opschrijven van wat er bij haar opkomt is een manier voor haar om de verbinding met zichzelf aan te gaan. Dit heeft zij nodig, omdat ze meestal bezig is met haar bijdrage aan de wereld. Dan is ze vooral met anderen bezig. Ze werkt als ondersteuner in verschillende vormen voor verschillende kunst en culturele evenementen. Ze wil het procesverloop van projecten en bedrijven helpen verbeteren. Een optimale beleving helpen te creëren. Hier zal ze zich voor blijven inzetten. Elke dag zet ze zich op een of andere manier daarvoor in. Dat is haar verbinding met de buitenwereld.
En aan het einde van de dag pakt ze weer een stuk papier of haar schrift om weer te gaan schrijven. Hup, weer naar binnen. Down the rabbit hole en zo is het cirkeltje weer rond.

Carina Fernandes
Jonge spoken word artieste met een boodschap

Edwin de Voigt (Poëziebus 2015)
Meer over Edwin op  www.revolutie.tv

Sunny Loon
Sunny Loon (19 jaar) sinds kort import-Rotterdammer, stond in Het Paard in Den Haag voor het eerst op het podium met haar poetry. Haar debuut volgde op een reeks workshops ‘Next Generation Speaks’ (project van Roots & Routes) die zij volgde van Elten Kiene. Daar wist zij het publiek meteen te grijpen met rauwe energie en humor. Sunny is straight-to-the-point in haar stukken die variëren van strijdlustige women empowerment tot grappige anekdotes van ‘late night chatconversations’. Binnenkort te zien op Solar Festival, maar eerst in Rotterdam met de Poeziebus!

Darry Brown
Mijn naam is Darry Brown en ik ben 30 jaar. Mijn passie voor literatuur begon op mijn tiende,  tijdens de Kinderboekenweek. Op mijn 21ste begon mijn hart voor poetry te kloppen, toen ik mijn leven gaf aan God. In de loop der jaren heb ik mij mogen ontwikkelen tot spoken word-artiest. Naast mijn passie voor literatuur heb ik mijzelf ook ontwikkeld op gebied van acteren. Deze twee elementen voeg ik samen in mijn act.

Glorie Muanza
Jonge spoken word artieste

Kobus Carbon
Kobus Carbon is dichter, schrijver en performer. Hij was onder andere te zien op Dichters in de Prinsentuin, Poetry International, en Theaterfestival de Parade. Daarnaast was hij te vinden op diverse podia in België en New York. In 2013 debuteerde hij met zijn debuutbundel ‘Schudden voor gebruik’ bij uitgeverij Douane. Inmiddels zijn er gedichten van hem in diverse bundels en (internet) tijdschriften gepubliceerd. Hij woont sinds 2000 in Rotterdam en houdt van cynisme, nuchterheid en van zijn tuin.

Alyssa van Veen
Jonge spoken word artieste

Wessel Klootwijk
met de pen
reis ik
in mezelf
verblijf ik
buiten
voor jou
en je oor

ik reis
van donkerte
naar verlichting
via verwerking
en uitlichting
sta stil
bij details
en ga door

 

Leiden

Demi Baltus zat in 2016 op de Poëziebus en studeert Writing for Performance.

Emma Turmaine was in 2016 één van de prijswinnaars van Doe Maar Dicht Maar, een landelijke gedichtenwedstrijd voor middelbare scholieren.

Dansorgel de Cubaan
Dansorgel de Cubaan biedt een reis door de tijd en de wereld. Het orgel brengt een kenmerkend parfum van aarde en onkruid uit exotische windstreken vermengd met Europese draaiorgeltraditie.
Lees en luister (naar) meer op: www.dansorgeldecubaan.nl

Leeuwarden

Femke Post (Poetry Circle 058)
Femke Post is een 23-jarige dichter uit Leeuwarden die afgelopen jaar de stap naar het podium heeft gemaakt. Ze is onderdeel van Poetry Circle 058 waarmee ze al een aantal keren op het podium stond en onderdeel was van de eindpresentatie “Unicorn”. Femke schrijft al tien jaar lang gepassioneerd gedichten, waarin ze de link tussen de emoties en het alledaagse leven woorden geeft. Deze gedichten deelt ze op haar Instagram account ‘De Woordenaar’. Op 1 augustus komt de bundel “De Zon” uit van uitgeverij Leessst, waarin voor het eerst een gedicht van Femke terug te vinden is.
Ze schrijft over kleine alledaagse dingen, maar ook over de kwetsbare onderwerpen die haar zo kunnen bevangen. Ze is kwetsbaar op het podium en hoopt op die manier andere mensen te kunnen bereiken en hopelijk zelfs te raken. “Poëzie is leven, leven is liefde en bij liefde hoort de kwetsbaarheid”.

 

Zwolle

Robin Kramer (PlankenPoëzie)
Bij het Zwols Songwriters Gilde werd zijn lied Arles door Bertolf verkozen tot Song of the Month. Dat leverde hem optredens op in Hedon en de Statenzaal. Je kunt hem kennen van zijn tragikomische liedjes, maar hij is ook redacteur bij een uitgeverij en schrijft venijnige verhalen, die gepubliceerd werden door verschillende literaire tijdschriften: Passionate Platform, De Optimist, Liter en De Titaan.

Sinnic (PlankenPoëzie)
Sinnic neemt geen blad voor de mond in zijn spoken word. Hij gebruikt zijn directe stijl om je te betrekken in zijn wereld. Als rapper is Sinnic betrokken bij de Zwolse Koorbazen en momenteel werkt hij aan zijn debuut-EP Identiteit die later dit jaar zal uitkomen.

+ 10 jazzmuzikanten via Jazz in Zwolle

Breda

Von Solo (Poëziebus 2015)
Leonie Ruissen
Rimanta Tavo
Marije Du Bateau
Walther Ligtvoet
Zsa Zsa
Martin Peulen
Lenny van Gent
Liesbeth Verhoeven
Ad Marijnissen
Lea Theunissen (Poëziebus 2015)
Huub de Bode
Jeroen Geurts
Maikel Veldhuis
Elsemiek van Nunen