Wat is de Poëziebus?
Waarom doen jullie dit?
Komt de Poëziebus ook naar mijn woonplaats?
Hoe kan ik me aanmelden voor de Poëziebus?
Kan ik de Poëziebus boeken?

Wat is de Poëziebus?

De Poëziebus is een rode oldtimerbus met daarin podiumdichters uit Nederland en België. Midden in de zomer rijden we met z’n allen door de lage landen. In tien verschillende steden stopt de bus en daar verzorgen de dichters optredens én workshops.

Waarom doen jullie dit?

Omdat er teveel mensen zijn, die nog niet weten dat ze van poëzie houden. Daar brengen we graag verandering in, door de poëzie letterlijk naar het publiek te brengen.

Podiumpoëzie is ontzettend breed en divers. Door dichters met verschillende achtergronden en uit alle hoeken van het taalgebied mee te nemen op de bus, laten we zien wat er allemaal te beleven valt in de poëzie (en dat is een hele hoop).

We werken samen met organisaties uit al die genres; we zijn graag een verbindende factor.

Komt de Poëziebus ook naar mijn woonplaats?

Als jij ons kan uitleggen waarom jouw woonplaats in 2018 absoluut in de route opgenomen moet worden, laat ons dat dan per mail weten.

Hoe kan ik me aanmelden voor de Poëziebus?

Je kunt een voorinschrijving doen voor de editie van 2018. Dat doen je met dit formulier.  Op basis van alle inschrijvingen maakt Poëziebus een selectie. Inschrijving is dus geen garantie voor deelname.

Kan ik de Poëziebus boeken?

Ja en nee. De Poëziebus is geen vast gezelschap. Elk jaar wordt een nieuwe groep dichters verzameld, die alleen voor de loop van de tour hun agenda voor ons vrijgemaakt hebben.

Wanneer wij echter denken dat een optreden in het belang is van die jaarlijkse tour (wanneer je bijvoorbeeld een heel groot publiek bij elkaar hebt gekregen of interessante promotiemogelijkheden ziet) óf wanneer de organisatie de bus wil sponsoren, dan kunnen we vást iets regelen. Neem gerust contact met ons op.